To Sprelske på Norgesturné med DJI mavic air 2- drone fra Droneklubben

Mats Berglund og Mari Finsen på sprell!
Mats Berglund og Mari Finsen på sprell!

 

Mari Finsen og Mats Berglund er @tosprelske og har i sommer vært på Norgesferie med drone fra @droneklubben. Droneklubben stod for opplæring og instruksjon av DJI- dronen, mens de To Sprelske fikk frie tøyler til å forevige sine sprell fra luften med det nyinnkjøpte leketøyet!

To Sprelske er et fremadstormende par som for tiden opplever mye oppmerksomhet rundt sine sprell og kreative bilder. De to reiser land og strand for å klatre, gå på topptur, padle, sykle og sprelle.

Felles for alle turene deres er de kreative bildene og deres særegne måte å markedsføre destinasjoner med et glimt i øyet. Det var derfor et artig samarbeid som så dagens lys. Droneklubben har tatt en prat med To Sprelske etter hjemkomsten og fått høre litt om deres erfaringer med drone på tur.

 

Hvor var dere på tur?

Vi bor på Kongsvinger, så turen startet herfra og første stopp ble Luster i Sogn og Fjordane, før vi reiste videre til Turtagrø i Jotunheimen. Vi avsluttet sommerturen i nord- Norge og Lofoten. Det ble i overkant av to sommeruker i fantastiske norske omgivelser.

 

Hvordan har det vært å bruke dronen som førstegangspiloter?

Det var selvsagt kjempekult! Helt rått å kunne ta turbildene våre til nye høyder, bokstavelig talt. Vi har selv blitt fotografert og filmet med drone gjentatte ganger tidligere, men dette var første gangen vi selv skulle betjene dronen.

Vi var litt nervøse i starten og holdt oss på store, åpne plasser der vi hadde veldig god margin. Vi merket at vi ble tryggere på manøvrering utover ferien etterhvert som vi fikk brukt dronen mer, og mot slutten av ferien fikk vi våre kuleste bilder og videoer! Det tar tid å bli en dreven drone-pilot og vi er nysgjerrige å utforske fler av dronens funksjoner og bli enda bedre på å kjøre.

 

Noe spesielt dere opplevde som utfordrende med dronen?

Det var en del ting vi måtte tenkte på både før og mens vi fløy siden vi var såpass ferske. Det kan ofte være mye vær på de stedene vi oppholder oss, og vind i fjellheimen satt en stopper for dronekjøring et par ganger i ferien. Det samme gjorde svært eksponert og bratt terreng i høyfjellet, der vi hadde hendene fulle av klatreutstyr. Det var litt bittert, fordi vi så det mektige fjell-landskapet rundt oss og siklet litt etter de unike dronebildene denne utsikten kunne ha gitt.

Ferie i nasjonalparken Jotunheimen gjorde at dronen måtte bli på bakken, mens veldig mye mennesker, samt nærhet til hus gjorde dronefilming utfordrende enkelte steder i Lofoten. Men da vi fikk full klaff med dronebruken fikk vi helt fantastiske bilder. Det var helt unikt å se de eksponerte turene våre fra en ny vinkel og dronevideoene fanget en stemning vi ikke alltid får formidlet gjennom telefonlinsen

To Sprelske i sitt ess!
To Sprelske i sitt ess!
To Sprelske på tur
To Sprelske på tur

 

Mavic air 2- dronen var veldig brukervennlig og hadde en genial størrelse med tanke på å bære den med seg. Vi har ofte mye utstyr med oss på langtur og det er ikke mye ekstra vekt som får bli med fra campen. Dronen var liten og nett, dette gjorde at vi fint kunne pakke med oss droneutstyret til fjells.

 

Går det an å oppsummere Norges-turneen kort?

Vi hadde en eventyrlig ferd gjennom noe av Norges fineste natur. Vi er heldige som har et så fint land å feriere i, og med så mange muligheter for både avslapping og aktivitet. Det har i tillegg vært helt utrolig å fange disse opplevelsene fra et droneperspektiv, det ga Norges-turneen vår en ny dimensjon.

 

Noen høydepunkter med drone på turen?

 

Det var så mange fine øyeblikk, bilder og filmer! Det var stas i det hele tatt å mestre dronekjøringen og se omgivelsene fra mange titalls meter over bakken. Det var uten tvil helt rått å klatre til topps på et fjell i Lofoten i nordnorsk kveldssol med vill sjø under oss og en liten drone på himmelen som filmet bragden vår. Det var også vanvittig moro å la dronen fange mystikk og spenning da vi padlet kajakk og vår selvlagde treflåte i rød solnedgang på blikkstille sjø. Vi fikk også kule filmer og bilder fra funksjonen «follow me», der blant annet vår ATV og Mercedes EQC fra Kongsvinger Bilsenter ble filmet ovenfra i mektige omgivelser og knallvær.

 

Dronebilde ovenfra med alt utstyr!
Dronebilde ovenfra med alt utstyr!

 

Hvordan var det å låne drone fra klubben?

Det var helt suverent. Vi fikk instruksjon og opplæring av Droneklubben angående betjening av dronen og føringer for lån av dronen. Vi tok nettkurs for droneoperatører og eksamen på Luftfartstilsynet. Det var også en smal sak med forsikringsbevis og vi fikk kyndig veiledning av klubben. Vi synes det var veldig stas å samarbeide med Droneklubben.

Vi anbefaler virkelig å ta kontakt med Droneklubben dersom du er nysgjerrig på drone som førstegangspilot, eller som mer erfaren i droneverden. Disse folka har stålkontroll og skikkelig peiling!

 

Har dere planer for neste ekspedisjon og kunne dere tenke dere å ta dronebilder igjen?

Vi har alltid nye eventyr i sikte! Vi er stadig på utkikk etter mer sprell og planene blir ofte lagt allerede før vi har kommet hjem fra tur. Det hadde også vært veldig artig å bruke drone oftere. Vi har flere planer om hvordan vi kan vise frem våre sprell med fra lufta, slik at enda flere får øynene opp for dronebruk. Vi kan røpe at vi allerede har samarbeidet med Droneklubben etter hjemkomst, og har flere planer for fremtiden sammen.

 

To Sprelske kan følges her:

Instagram – https://www.instagram.com/tosprelske/

Facebook – https://www.facebook.com/tosprelske/

 

Her har to de to snekret sammen en flåte og tatt med dronen på tur!
Her har to de to snekret sammen en flåte og tatt med dronen på tur!

Tusen takk for at dere tok kontakt To Sprelske! Vi gleder oss til å følge veien deres videre!

Har du noen dronespørsmål, eller ønsker å låne en drone for å prøvefly? Ta kontakt!