Notifications
Clear all

Fly drone lovlig ?

6 Posts
4 Users
2 Likes
263 Views
Patrick Johansen
(@norsestreamer)
New Member
Joined: 5 måneder ago
Posts: 1
Topic starter  

Hei. Jeg har nå fått kompentasebevis på flydrone.no samt operatørnummer med gyldighet.
Neste jeg trenger for å fly er ansvarsforsikring ? Isåfall om ja, hvor ordner jeg det ? hvem er billigst osv ? googlet litt å ser jo at hvert eneste forsikringsselvskap har slike tilbud. Ser også at Droneklubben tilbyr noe, uten at jeg helt forstår hva og hvordan. Først betale for 1 års abonnent, deretter kunne betale for forsikring ? Betalt for drone til x antall tusen, så registreringsgebyr. Er det en enkel måte å få i boks den ansvarsforsikringen ?
Har kjøpt en enkel drone under 250 gram med kamera.
Var mye regler å styr synes jeg.. Prosessen her er svært lik for flysertifikat å er ikke langt ifra like dyrt, da jeg er godkjent for flygning i småfly. Synes nesten det ble litt meget ved å kjøpe drone, da jeg er godkjent for å fly småfly, så er det på grensen for at jeg kan fly en liten drone under 250 gram synes jeg blir litt dumt, men men vi bor i flotte Norge så her må vi følge regler (snart må vi ha kompetansebevis for å gå på butikken).

Mvh Patrick.


   
Deniz Ulker reacted
Quote
Morten Imingen
(@nihlathak)
New Member
Joined: 5 måneder ago
Posts: 1
 

Om du er sølvmedlem her så skal du få med forsikring som en del av pakken. (700kr i året).

Men er enig med deg i at regelverket er et salig styr. Nettopp kjøpt drone selv, brukt, bare for å finne ut at etter 31 Desember har jeg teknisk sett ikke lov å bruke den innenfor 150 meter av bygninger, folk og annet. Jævelig fint når det var ment for å bruke den til fotogrammetri av bl.annet bygninger. Er heller ingen retroaktiv klassifisering. I de gamle reglene var det skrevet som "bygninger du ikke har kontroll over", ergo du kunne få tillatelse for en spesifikk bygning som du da kunne være nær, men i reglene fra ESEA er det ingen slik ordlyd. 

Helt greit at vi trengte ny lovgivning på området, men dette virker veeeeldig kjeitete og lite oversiktlig. I kontekst av droner over 250g, for å kunne plasseres i noen annen kategori enn A3 (som er denne 150 meter unna alt som har med mennesker å gjøre) så må du kjøpe en drone typegodkjent, noe som betyr splitter ny drone til ~30k for noe fra DJI. En eldre mavic 2 pro havner i samme A3-kategori som et 4 kg tungt beist for grunner jeg ikke helt forstår meg på.  

Kan umulig se for meg det har vært så vanvittig mange skadesaker vedr droner til at et så drakonisk regelsett skal være nødvendig. Radiosendere for identitet, sure, men du får ikke lov til å ettermontere dette for å få en form for "bedre" klasse. 

This post was modified 5 måneder ago by Morten Imingen

   
Deniz Ulker reacted
ReplyQuote
Deniz Ulker
(@denizru)
New Member
Joined: 5 måneder ago
Posts: 2
 

hei jeg har 3D printet og bygd en egen drone men med batteri så veier den 1,5 kg er den lovlig ?? 


   
ReplyQuote
ranji ranji halim
(@slotgacor88)
New Member
Joined: 2 måneder ago
Posts: 3
 

cing cai lah


   
ReplyQuote
ranji ranji halim
(@slotgacor88)
New Member
Joined: 2 måneder ago
Posts: 3
 

i love you


   
ReplyQuote
ranji ranji halim
(@slotgacor88)
New Member
Joined: 2 måneder ago
Posts: 3
 

berikan yang terindah


   
ReplyQuote
Share:

Hvis forumet ikke er tilgjengelig er det fordi vi vedlikeholder, forumet er nok snart tilbake.